Cisco

Cisco Hálózati Akadémia

Az 1997-ben elindított Cisco Hálózati Akadémiákon jelenleg 160 országban 10 000 intézményben 1,6 millió diák tanul. A hálózati akadémiákon a kezdő szinttől egészen a professzionális szintig oktatják a hálózati ismereteket.
Az IT Essentials képzésen a tanulók elsajátíthatják a számítógépes alapismereteket, míg a CCNA képzésen megtanulják, hogyan kell irányítás nélkül, önállóan telepíteni, üzemeltetni és karbantartani kis- és középméretű (tipikusan 100-150 végpont alatti), lokális (LAN), nagytávolságú (WAN) és behívásos (dial-up) informatikai hálózatokat a cégek vagy intézmények igényeinek megfelelően. Erre a képzésre hálózati előképzettség nélkül, 16 éves kortól bárki jelentkezhet.

Cisco képzés a Pataky-ban

patch_panelIskolánk 2004 óta lokális akadémia. Az elmúlt években több száz tanuló végezte el a CCNA képzést. Iskolánk a szakképzési rendszerbe beépítve oktatja a tananyagot. A 9. évfolyamon az IT Essentials tananyag keretein belül az alapvető számítógépes ismereteket tudják elsajátítani a tanulóink. 10. évfolyamtól a CCNA képzés első szemeszterének keretein belül ismerkednek a hálózatok felépítésével és konfigurálásával.
A technikusi képzés során a CCNA képzés 3-4. szemeszterének ismereteit sajátíthatják el. Lehetőségük van még a Cisco Security képzés elvégzésére is, mely az alapszintű hálózatbiztonság fogalmainak és készségeinek elsajátítását teszi lehetővé.

Kapcsolatok

Pataky István Híradásipari és Informatikai Szakközépiskola

Igazgató: Babosa Antal
Cím: Budapest 1101 Salgótarjáni út 53.
Web: www.pataky.hu
Tel.: +36-1-261-26-15

A lokális akadémia vezetője

Reményi Zoltán (e-mail: remenyi@pataky.hu)

A lokális akadémia oktatói

Gersei Gábor
Gudmon Zsolt
Jónás Katalin
Kvasz Mihály
Pataki Balázs
Pesti Zoltán

A CISCO Hálózati Akadémia oldala

cisco.netacad.com

További információk a hálózati akadémiai rendszerről

www.netacad.hu

 

Vélemény, hozzászólás?